Cadeautips: de leukste cadeaus voor een jongen van 1 jaar op een rijtje

Het eerste levensjaar van een baby vliegt voorbij! Van de eerste lachjes tot misschien al de eerste wankele stapjes. De eerste verjaardag is een speciale mijlpaal in het leven van een kind, maar natuurlijk ook voor de kersverse ouders, familie en vrienden. Deze magische leeftijd moet dan ook zeker gevierd worden! Voor deze speciale dag wordt van alles uit de kast gehaald: van kleurrijke versiering, heerlijke taart, lieve dierbaren en natuurlijk prachtige cadeaus. Maar wat geef je cadeau aan een jongen van 1 jaar? Ontdek onze ultieme cadeautips voor een onvergetelijke dag!

Cadeau jongen 1 jaar

Handig om rekening mee te houden bij het kiezen van het perfecte cadeau voor een jongen van 1 jaar. 

  • Ga op zoek naar cadeaus die goed zijn voor de motorische vaardigheden van een kindje zoals een loopwagen, activiteitentafel, of hamerbank. Dit speelgoed stimuleert de coördinatie en laat jouw kleintje op een speelse manier in beweging komen. 
  • Houten blokken, een stapeltoren en houten puzzels zijn voorbeelden van speelgoed welke de nieuwsgierigheid van de kleine ontdekkingsreiziger prikkelen. De speeltjes van Fisher Price of Vtech zijn aanraders!
  • Veiligheid is een belangrijk aspect als het gaat om kinderen. Little Dutch biedt speelgoed zonder schadelijke stoffen of losse onderdelen, waardoor de kleine avonturier veilig kan spelen. 
  • Een xylofoon en kleine trommel stimuleren niet alleen de zintuiglijke ontwikkeling van een kleintje, maar ook de ritmische vaardigheden, creativiteit en expressie.
  • Denk bij het kiezen van een leuk cadeau ook aan voorleesboekjes, waardoor de taalontwikkeling wordt gestimuleerd. Voorlezen zorgt natuurlijk ook voor bonding tussen ouders en kinderen. 
  • Voelboekjes met stofjes of drukgeluidjes zijn eveneens een leuk idee. Dankzij deze boekjes worden de gevoelszintuigen gestimuleerd en leren de kleintjes verschillende vormen kennen.

Hamerbank

Een hamerbank staat garant voor urenlang speelplezier voor kinderen. Hoe leuk is het om op gekleurde pinnen of ballen te hameren en tegelijkertijd te ontdekken hoe sterk je bent als kleine man. Bovendien stimuleert een hamerbank de hand-oog coördinatie en de grove motoriek van kinderen. Er zijn zelfs hamerbanken die over een geïntegreerde xylofoon beschikken. Zo biedt de hamerbank eveneens een geweldige ervaring in de wereld van geluid en muziek. Kortom, een hamerbank is ideaal vermaak én bevordert de ontwikkeling van het kereltje.

    Vormenstoof

    Wie kent deze niet? De nostalgische vormenstoof met aantrekkelijke kleuren en vormen. De houten vormen hebben allemaal hun eigen plekje in de stoof. Het logisch denken en cognitieve vaardigheden van de kleine ontdekkingsreiziger worden door de vormenstoof gestimuleerd. De vormenstoof is beschikbaar in verschillende formaten en kleuren. Van een houten huisje tot een emmer met een handige draaghendel, voor alle kinderen is een favoriet verkrijgbaar! 

      Activiteitentafel

      Vervelen? Nee, dat doet de jarige man zeker niet met een activiteiten tafel. Deze tafel biedt namelijk scala aan mogelijkheden. Zo is de activiteiten tafel uitermate geschikt om de kleine te stimuleren om te gaan staan. Zo wordt de balans en coördinatie geoefend. De kleurrijke bewegende onderdelen dragen bij aan de ontwikkeling van de fijne motoriek. Bovendien zorgen de grappige geluiden, vrolijke liedjes en draaiende tandwielen voor urenlang speelplezier. Daarnaast leren kinderen over oorzaak-gevolg. Wanneer de leergierige avonturier op een knopje drukt, zal er bijvoorbeeld een lampje gaan branden of zal er een liedje gaan spelen. De activiteitentafel is niet alleen een waardevolle toevoeging aan de speelkamer van het opgroeiende kind, maar ook een waardevol leermiddel. Een fantastisch cadeau dus!

        Mushie Stapeltoren (houten)

        Stapelen maar! De Mushie Stapeltoren bestaat uit 8 gekleurde bakjes die op elkaar gestapeld kunnen worden. Elk (houten) bakje of blokje heeft een andere grootte, waardoor het stapelen een leerzame ervaring wordt. Hoe leuk is het om na het maken van een hoge toren deze met een klein duwtje om te gooien? Naast dat het de fijne motoriek stimuleert, wordt het probleemoplossend vermogen van de kleine man ook nog eens aangemoedigd. Naast bakjes, zijn er ook ringen, blokken en bekers verkrijgbaar in verschillende kleuren. Sommige stapeltorens hebben zelfs nog een halfronde basis, waardoor de toren een beetje wiebelt. Spannend! 

          Little Dutch trein

          Tsjoek-tsjoek…, daar komt de Little Dutch trein! Voor alle kleine machinisten in spé is dit een geweldig cadeau! De wagons bestaan uit individuele onderdelen en kunnen gemakkelijk losgekoppeld worden. Zo kunnen de kleintjes niet alleen met de trein spelen, maar ook met de blokken en figuurtjes die op de trein gestapeld kunnen worden. Er zijn diverse varianten verkrijgbaar, van een kippentrein genaamd Little Farm tot een trein met vrolijke patronen en cijfers. En laten we eerlijk zijn, wie vindt het nou niet leuk om met een trein door de woonkamer te rijden?

            Little Dutch autobaan

            De Little Dutch autobaan is een echte eyecatcher! De autobaan is verkrijgbaar in verschillende thema’s en kleuren. Zo is er een blauwe Ocean houten autobaan, maar ook een roze variant met bijpassende autootjes en met vrolijke bloemetjes. Naast de levendige kleuren en leuke details, stimuleert de autobaan ook de hand-oog coördinatie van de kleine racer in spé. De rollerbaan van Little Dutch is gemaakt van hoogwaardige materialen en voldoet aan de strengste veiligheidseisen, waardoor ouders hun kleintje met een gerust hart kunnen laten spelen. 

            De Little Dutch autobaan is een must-have voor alle jonge autoliefhebbers van 1 jaar oud! 

              Deel gemakkelijk de cadeauwensen van jouw zoon met een online verlanglijstje

              Staat er een feestje op de planning? Geweldig! Of het nu gaat om een verjaardag, bruiloft, babyshower of andere feestelijke gelegenheid, het maken van een online verlanglijstje is een fluitje van een cent. Neem eenvoudig de touwtjes in handen wat betreft jouw cadeauwensen door een gepersonaliseerd verlanglijstje te maken. Met slechts enkele klikken voeg je jouw favoriete cadeaus toe en daarna deel je ze gemakkelijk met anderen! Breng jouw dromen tot leven en deel je wensen met familie en vrienden!

              Meer cadeau ideeën voor een jongen van 1 jaar? Bekijken
              Jaimie avatar

              Wellicht ook interessant…