Alle ‘Oei, ik groei!’ boeken in één handig overzicht (2024)

‘Oei, ik groei!’: Krijg inzicht in de belevingswereld van je baby!


‘Oei, ik groei!’ geeft inzicht in wat er in het hoofdje van je baby omgaat. Iedere vader en moeder kent het gevoel. Je hebt alles geprobeerd, van schone luier tot de zoveelste fles. Niets helpt! Je baby blijft maar krijsen…

‘Oei, ik groei!’ heeft de oplossing om je baby beter te begrijpen. Waarom wil je baby niet slapen? Waarom is je kleintje zo huilerig en hangerig? Je krijgt inzicht in de ontwikkeling van je baby. Met verschillende tips en tricks kun je jouw baby de hulp geven die op dat moment nodig is. Iedere ouder wil zijn of haar kind op de best mogelijke manier opvoeden en bijdragen aan de ontwikkeling. De key zit hem in de unieke band tussen jou en je kind!

Naast het begrijpen van je baby en de mentale én fysieke ontwikkeling van jouw kleintje, richt ‘Oei, ik groei!’ zich ook op de zwangere vrouw. Je hebt een positieve zwangerschapstest in handen: jullie worden papa en mama! Zo mooi, en tegelijk ook zo spannend. Wat nu?
‘Oei, ik groei!’ geeft je handige informatie vanaf de start van de zwangerschap. Denk aan mogelijke zwangerschapskwaaltjes, hormonen, echo’s, voeding en bevalling. Ook vind je hier een geïllustreerd weekverslag van wat er zich allemaal in jouw buik afspeelt. Op deze manier krijg je een realistisch beeld van de ontwikkeling van je baby. 

‘Oei, ik groei!’ voorziet je dus van informatie vanaf de zwangerschap tot aan de mentale én lichamelijke ontwikkelingen van je dreumes. 

‘‘Oei, ik groei!’’ sprongen

Tegenwoordig heeft iedere vader en moeder weleens gehoord van de term ‘sprongetje’. Je baby is hangerig, huilerig en wilt niet slapen. Als ouder probeer je alles, totdat je op het moment aanbeland dat je het even niet meer weet. ‘Oei, ik groei!’ kan je hierbij wat handvaten bieden om te verduidelijken wat er op dit moment gebeurt in de ontwikkeling en waarom. 

Tijdens een sprongetje verandert de ontwikkeling van een baby ingrijpend. Je baby huilt dus niet voor niets. De mentale sprongen van je kindje zijn dus eigenlijk een goed signaal. Je baby ontwikkelt zich, hij of zij boekt vooruitgang. 

In de eerste twintig maanden gaat je baby door ongeveer tien (10!) sprongen. Deze veranderingen gaan volgens een bepaalde lijn. Ieder kind maakt dus soortgelijke sprongen. Natuurlijk is ieder kleintje verschillend en zal jouw kind anders reageren dan het zoontje van de buurvrouw. Voorafgaand of tijdens een sprongetje zal je kind huilerig en hangerig zijn. Hierna zal je zien dat je baby opeens nieuwe dingen ontdekt of kan. 

‘Oei, ik groei!’ geeft je handvatten om je kind te ondersteunen in deze ontwikkeling.

De verschillende boeken van ‘Oei, ik groei!’ 

Alle informatie staat gebundeld in de boekencollectie van ‘Oei, ik groei!’. Voor iedereen wat wils. 

Wil je meer kennis opdoen over de mentale sprongetjes van je kindje of wil je weten hoe de ontwikkeling van het baby’tje in jouw buik verloopt? Wil je een dagboek bijhouden tijdens de negen maanden van je zwangerschap of juist voor het eerste levensjaar van je kleintje? De ‘Oei, ik groei!’ collectie heeft het allemaal! Hieronder hebben wij een gemakkelijk overzicht gemaakt van de gehele collectie. 

‘Oei, ik groei!’: Hét zwangerschapshandboek

De reis van je kindje begint al bij de conceptie. Het boek neemt je mee van de eerste conceptie tot aan de fysieke komst van jouw baby. Zo word je meegenomen in de wereld van echo’s, voeding, zwangerschapskwaaltjes en begeleiding bij de bevalling. Aan het boek hebben meer dan 70 professionals meegewerkt. Zo hebben verschillende wetenschappers, artsen en verloskundigen hun bijdrage geleverd. 

Naast al deze informatie vind je ook een uitgebreid weekverslag van de ontwikkelingen van je baby in jouw buik. Je kunt precies zien wanneer je kleintje vingertjes krijgt of wanneer de baby kan horen in je buik. Mooie illustraties geven je een realistisch beeld van deze ontwikkeling. 

‘Oei, ik groei!’ Hét zwangerschapshandboek is het ideale naslagwerk voor iedereen die zwanger wilt worden of dit al is!

Bekijk bij Bol.com >

‘Oei, ik groei!’: Back to you

De gehele zwangerschap is één groot proces van verandering. En dit proces is natuurlijk niet klaar zodra het kleine wondertje is geboren. Ook na je zwangerschap zul je nog heel veel merken, want hoe word je weer je oude zelf? En gebeurt dat eigenlijk vanzelf?    

Dit handige boek geeft je inzicht in wat er allemaal gebeurt in deze turbulente fase en wat je kan verwachten. Zowel in de bovenkamer als beneden. Het boek heeft een herstelprogramma met oefeningen en je krijgt toegang tot de handige app. 

Bekijk op Bol.com


‘Oei, ik groei!’: De 10 sprongen in de mentale ontwikkeling van je baby

Zoals eerder staat beschreven verloopt de mentale ontwikkeling van je baby in zogenoemde sprongen. Het boek geeft je een duidelijk beeld van de manier waarop de sprongetjes verlopen en welke dingen jij als ouder kunt verwachten. De ontwikkeling van je kleintje zal via bepaalde fases verlopen. Hierbij kan je baby huilerig en hangerig zijn. Dit boek geeft je steun tijdens deze soms lastige tijd. Het leert je om je kindje beter te begrijpen. Bovendien worden er tips en tricks gegeven om je baby te ondersteunen.

Het boek kun je personaliseren door dingen aan te kruisen die toepasbaar zijn op jouw kindje. Door deze invulpagina’s kun je ontdekken wat de patronen zijn in het karakter van je baby. Je leert hoe je sprongen kunt herkennen en ermee om kunt gaan. Het is een handig boek voor ouders die hun kindje willen begrijpen. 

Bekijk op Bol.com >


‘Oei, ik groei!’: Ik ben zwanger…en nu?

Het is zover! Je hebt een positieve zwangerschapstest in je handen. Natuurlijk ben je super blij, maar dit is ook de start van een spannend avontuur. De hormonen gieren door je lijf, waardoor je je dingen gaat afvragen en soms onzeker kunt zijn. 

Met een knipoog neemt dit boek je mee in de wereld van het zwanger zijn. Bomvol met feitjes en weetjes, maar met een humoristische insteek. 

Bekijk op Bol.com >


‘‘Oei, ik groei!’’: Het negen maanden dagboek

In dit zwangerschapsdagboek kun je jouw zwangerschap uitgebreid beschrijven. Dit kun je doen door notities te maken, verhalen te schrijven, foto’s te plakken en persoonlijke dingen erbij te plakken. Ook is er ruimte om tekeningetjes te maken. Er kan soms veel tegelijk gebeuren en het kan dan fijn zijn voor later om het nog eens terug te lezen. Doordat je het opschrijft als een dagboek sta je verplicht even stil bij alles wat je meemaakt en kan het soms ook gewoon fijn zijn om de dag even van je af te schrijven.   

Met dit boek maak je een onvergetelijke herinnering voor jezelf en je kleintje.

Bekijk op Bol.com >

‘Oei, ik groei!’: Het eerste jaar dagboek

‘Oei, ik groei!’: Het eerste jaar dagboek heet eigenlijk Oei, JIJ groeit. Dit boek kun je namelijk gebruiken om zelf een mooi boek bij te houden over je kleintje. 

Van het krijgen van het eerste tandje tot aan de eerste keer kruipen. Alle speciale herinneringen aan je kindje wil je natuurlijk niet vergeten. In dit boek kun je bijhouden wat je kleintje allemaal doet en kan. Je kunt deze herinneringen opschrijven, maar er is ook ruimte voor bijvoorbeeld foto’s. 

In Het eerste jaar dagboek kun je ook informatie vinden over de stappen die je baby maakt in het eerste jaar. 

Natuurlijk is dit boek waardevol voor je eigen gezin, maar ook erg leuk om cadeau te geven aan een aanstaande papa of mama!

Bekijk op Bol.com >

‘Oei, ik groei!’: Weetjes & mijlpalen

Dit boek is speciaal voor (aanstaande) ouders die een kort maar krachtig naslagwerk willen hebben over baby’s. 

‘Oei, ik groei!’ geeft een compleet beeld over de ontwikkeling van je kleintje. Heb jij dus geen zin of tijd om hele boekcollecties door te nemen? Dit praktische en beknopte boek voorziet je van handige extra’s. Zo vind je een handig overzicht van vanaf welke leeftijden kinderen gaan kruipen, lopen etc. Je kunt de ontwikkeling van je eigen baby makkelijk bijhouden door middel van invulschema’s. 

Bekijk op Bol.com >

Conclusie

Zoals je kan zien heeft ‘Oei, ik groei!’ door de jaren heen de collectie aardig uitgebreid met verschillende soorten boeken. Aangezien niet elk boek is geschikt voor elke ouder hopen we je hiermee een handje te helpen om de beste keuze te maken. Ook als je een leuk boek cadeau wil doen aan aanstaande ouders zie je soms door de bomen het bos niet meer en kan je met dit overzicht makkelijk je weg vinden naar het juiste boek!

Wellicht ook interessant…