5 leuke ideeën voor sport en spel activiteiten in de tuin

Het zonnetje schijnt, dus tijd om lekker naar buiten te gaan! Er zijn tal van sport en spel activiteiten die zorgen voor eindeloos speelplezier. Weer of geen weer, buiten spelen is goed voor iedereen! Van verstoppertje spelen tot een potje voetbal op het veld, actief bezig zijn kan op verschillende manieren. Het ene kind vermaakt zich prima met een fietsje in de tuin, de ander heeft net wat meer inspiratie nodig om zich te kunnen vermaken. Wij hebben verschillende buitenactiviteiten op een rijtje gezet en geven dé tips voor leuke sport en spel activiteiten. 

Handig om rekening mee te houden bij het kiezen van leuke sport en spel activiteiten. 

  • Kies voor activiteiten en spelletjes die passen bij de leeftijd van de kinderen. Zo vermijd je frustratie of verveling!
  • Probeer ook rekening te houden met de interesses van de kleintjes. Sommige kinderen worden blijer van actief bezig zijn en anderen juist van creatieve spellen. 
  • Veiligheid staat altijd voorop! Houd hier rekening mee en tref anders goede voorzorgsmaatregelen. 
  • Check ook even of je genoeg ruimte hebt in de tuin voor de buitenactiviteiten. 

Mega bellenblaas

Wil jij een vleugje magie toevoegen aan het buitenspelen? Kies dan voor een mega bellenblaas. Door het unieke zeepsop en speciale stokjes kunnen kinderen mega bubbels blazen of wapperen. De kleine actievelingen kunnen zelfs met meerdere kinderen tegelijkertijd de grootste bellen fabriceren. Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar, van een vlinder bellenblaas tot een zeepbadje. Deze grote hoepel zorgt ervoor dat jouw kind zelfs in de bel kan gaan staan! Creëer herinneringen die een leven lang meegaan! 

    Staartentikkertje

    Tikkie jij bent hem! Een spel dat niet mag ontbreken binnen de leukste sport en spel activiteiten is staartentikkertje. Dit is een uniek en leerzaam spel waarbij kinderen hun motorische vaardigheden en reactievermogen ontwikkelen. De kleintjes moeten zoveel mogelijk staarten verzamelen, degene met de meeste staarten wint. Een actief spel voor jong en oud! 

      Pittenzakjes

      Behendigheidspspellen doen het ook altijd goed. Een werpspel met de bekende pittenzakjes zijn ideaal om mee te nemen naar het park of heerlijk te gebruiken in de tuin. Zelfs met minder weer kun je het spel binnenshuis gebruiken. Dus verzamel alle vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt en ga samen de pittenzakcompetitie aan! 

        Sport en spel met water 

        Buiten spelen was nog nooit zo leuk met water. Vooral tijdens de warme zomerdagen is er niets heerlijker dan verkoeling te vinden door te ravotten met water. Of je nu kiest voor waterballonen, zwembaden, waterpistolen of die vette waterbaan, de opties zijn eindeloos! En laten we eerlijk zijn, wie kan een episch watergevecht weerstaan? Dit is de perfecte gelegenheid om die ene buurjongen eens flink te grazen te nemen. Dus, laat het waterfestijn maar beginnen!

          Skippybal

          Ploink, ploink, ploink… Het vrolijke geluid van een skippybal zorgt voor een lach op ieders gezicht! Een buitenactiviteit die zorgt voor een dosis lachen en avontuur. Dit eenvoudige speelgoed is goed voor de balans en spierkracht van de kleintjes. Van een estafette in de tuin tot lekker rustig springen in het park, een skippybal is een spel voor alle leeftijden en zorgt voor urenlang speelplezier. 

            Tijd voor een tuinfeest?

            Sta jij op het punt om een gezellig tuinfeest te organiseren? Vergeet dan niet om jouw online verlanglijstje te maken. Die kleurrijke lichtslinger, die mooie glazen of die draagbare barbecue mogen natuurlijk niet ontbreken. Dus, ga op zoek naar de perfecte cadeaus en voeg deze eenvoudig toe aan jouw wensenlijstje. Hierna deel je jouw wensen gemakkelijk met familie en vrienden. Zo wordt het tuinfeestje onvergetelijk! Santé!

            Iets te vieren? Maak jouw gratis verlanglijstje aan! Bekijken
            Jaimie avatar

            Wellicht ook interessant…