10 keer afscheidscadeaus die je collega zal waarderen

Als een collega vertrekt waar je fijn mee hebt samengewerkt dan sta je daar natuurlijk graag even bij stil. Met collega’s kan je jaren samen hebben doorgebracht en dan is het altijd een jammer moment als iemand het team verlaat. Je kan hier inspiratie opdoen voor een individueel cadeautje of bijvoorbeeld als team zijnde een leuk cadeaupakket samenstellen. 

Hoe kies je het juiste afscheidscadeau voor een collega?

Er zijn verschillende manieren om stil te staan bij een collega die vertrekt. Zo kun je bijvoorbeeld met het team een origineel afscheidscadeau geven en bijvoorbeeld samen nog een keer een leuke activiteit doen. Het hangt natuurlijk af van welke hobby’s en interesses deze collega heeft. 

Als iemand bijvoorbeeld houdt van koken kunnen dan jullie samen een kookworkshop doen of een gezellig afscheidsetentje. Of verras je collega op zijn of haar laatste werkdag met juist een hele andere dagindeling met spelletjes of verassingen. Of als iemand handig is met videobewerking kan je een leuke afscheidsvideo inspreken waarin iedereen iets persoonlijks deelt en bedankt voor de fijne samenwerking. 

Daarnaast is het leuk om iemand ook iets tastbaars mee te geven. Het liefst geef je dan natuurlijk iets wat typisch bij deze persoon past en aansluit bij zijn/haar interesses. Verplaats je bijvoorbeeld in hem of haar en bedenk wat ze goed zouden kunnen gebruiken. Je wilt niet iets geven wat iemand de volgende dag in de prullenbak zou gooien. Denk aan wat ze echt zouden kunnen gebruiken of wat de overgang naar een nieuwe baan makkelijker zou maken. 

Vind je het toch wat lastig en zoek je wat extra inspiratie? Geen zorgen, wij hebben een selectie gemaakt met verschillende cadeautjes die perfect zijn als afscheidscadeau voor je collega. Zo kun je een blijk van waardering geven en hem of haar bedanken voor de fijne tijd en samenwerking. 

1. Afscheidsboek met persoonlijke berichten en foto’s.

Gaat een geliefd collega jullie team verlaten? Gebruik dan dit originele afscheidsboek om als team de leukste herinneringen, verhalen en succeswensen op te schrijven. Tijdens een afscheidsborrel of etentje heb je vaak veel te weinig tijd om iedereen nog eens goed te spreken. Met dit boek kan de vertrekkende collega later nog eens rustig terugblikken op alle leuke werkmomenten die jullie samen hebben gehad. 

2. Fles wijn

Voor de collega die een goed glas wijn na een hectische werkdag wel kan waarderen. En wijnliefhebbers vinden het doorgaans niet zo erg een fles wijn te krijgen. Een goede fles wijn is tevens geschikt om iets mee te vieren en kan de ontvanger mooi gebruiken om te proosten op zijn of haar nieuwe baan!  

3. Lekkernijen

Gaat je collega ergens anders aan de slag? Dan hoop je natuurlijk dat hij of zij ook daar ook weer goed in het team past. Met deze doos vol chocolade-goodness maakt je collega gegarandeerd een goede beurt bij het nieuwe team!

4. Mokwarmer

Is je collega iemand die graag de tijd neemt voor een kopje koffie of thee? Met deze mokwarmer kunnen ze er voortaan zolang over doen als ze willen! Deze mokwarmer is makkelijk aan te sluiten en neemt door het subtiele ontwerp weinig ruimte in op hun nieuwe bureau. 

5. Boeken

Als je collega graag leest is een boek natuurlijk een no-brainer. Zelfs wanneer iemand wat meer casual leest kan je met een goed gekozen boek laten zien dat je hebt nagedacht over het cadeau.

6. Thermos

Een goede mok is een cadeau dat iemand altijd kan gebruiken. En al helemaal als je hem overal mee naartoe kan nemen. Deze stijlvolle koffiebeker to go is helemaal af te sluiten en houd je favoriete drank goed warm. En is bovendien een heuse eyecatcher!  

7. Weekendje weg

Nog even opladen voordat je collega aan een nieuw avontuur begint? Met een Bongo cadeaubon kunnen jullie namens het team een welverdiend weekendje weg geven! Deze bon biedt een zeer ruim aanbod van leuke hotels en verblijven dus er zit er gegarandeerd voor iedereen wel wat tussen!

8. Happy Socks

Voor collega’s met stijl. Met Happy Socks heb je een creatief kleurrijk cadeau voor een collega die weet wat hij/zij aantrekt. Ze hebben veel verschillende cadeaupakketten en je kan het zo gek niet bedenken of Happy Socks heeft er een design van. Hierdoor is er altijd wel een thema dat past bij je collega!

9. Draagbare speaker

Is je collega een muziekliefhebber? Of misschien zelfs de dj van de afdeling? Met deze professionele draagbare speakers kan je collega overal genieten van zijn of haar favoriete songs. Ideaal om mee te nemen op trips of gewoon voor een karaoke-sessie in de douche.

10. Cadeaubon

Toegegeven, dit lijkt misschien een makkelijk cadeau. Maar het stelt hem of haar wel in de gelegenheid iets te kopen wat ze echt graag willen hebben. En het is een fijn laatste redmiddel voor als je echt niks kan bedenken! 

Tot slot: laat zien dat je waardeert hoe jullie hebben samengewerkt

Afscheid nemen is nooit leuk, en zeker niet wanneer je vele jaren met plezier met elkaar hebt gewerkt. Wanneer je als collega of team laat zien dat je net even dat extra stapje hebt gezet voor een leuk afscheidscadeau of -activiteit zal iemand met een fijner gevoel vertrekken en altijd met een glimlach terugkijken op zijn/haar tijd bij jullie bedrijf!

Wellicht ook interessant…