10 tips voor een last minute Sint surprise

De laatste en leukste maand van het jaar is weer in aantocht en traditioneel is december voor vrijwel iedereen een drukke maand. Van vroege kerstborrels tot sinterklaasfeest op het werk of school en natuurlijk de surprises tijdens pakjesavond in je eigen huis. Wij snappen maar al te goed dat het maken van een surprise er bij een drukke agenda bij in kan schieten. Dan moet je last minute aan de slag voor een sinterklaas surprise. Wij verzamelden 10 tips voor een last minute Sinterklaas surprise, die ook voor de mensen zonder twee rechterhanden, gemakkelijk te maken zijn. 

Tip 1: Zorg voor voldoende inspiratie!

Een last minute Sinterklaas surprise is natuurlijk al lastig maar zonder inspiratie ben je nergens. Google online naar leuke Sinterklaas surprises of neem eens een kijkje op Pinterest. Daar vind je verschillende borden met inspiratie voor je last minute Sinterklaas surprise. 

Tip 2: Keep it simple

Een last minute Sinterklaas surprise houd je bij voorkeur simpel en eenvoudig. Je hebt immers geen tijd om een flinke bak papier-maché te laten drogen of een gedetailleerde uitvoering van de bezem van Harry Potter te maken. Simpel en eenvoudig is het devies! 

Tip 3: Uitbesteden, laat een ander je surprise maken

Aan deze tip heb je op 4 december natuurlijk niet veel meer, maar ben je geboren met twee linkerhanden en kun je echt geen surprise maken? Vraag dan vrienden of familie om hulp. Er zijn zelfs professionele ‘surprise makers’ die je gewoon in kunt huren voor het maken van jouw Sinterklaas surprise. Zo voorkom je de stress van een last minute Sinterklaas surprise maken. 

Keep it simple 2.0: neem een van deze makkelijke last minute surprises!

Als je niet meer de tijd hebt om een ander jouw surprise te laten maken dan zijn er gelukkig ook nog hele simpele surprises die je zo in elkaar zet. Daarom hebben we voor tips 4 tot en met 9 een paar makkelijke last minute surprises op een rijtje gezet die je zo gemaakt hebt! 

Tip 4: Grabbelton surprise

Vrijwel iedereen heeft leuke herinneringen aan een grabbelton en je hebt er zo eentje gemaakt! Pak een grote doos en maak er een gat in. Dit gat wil je zo groot maken dat er relatief makkelijk een hand in past. Vul de doos met kleine cadeautjes en krantenpapier snippers en je grabbelton ervaring is compleet. Heb je iets meer tijd? Maak je grabbelton dan waterdicht met een plastic zak en vul hem met slijm! Online kan je grote hoeveelheden slijm kopen en dat geeft toch nog een extra dimensie aan jouw last minute surprise! 

Tip 5: Een speelveld

Speelt de ontvanger van jouw last minute surprise graag een bepaalde sport? Maak dan een speelveld surprise. Dat doe je gemakkelijk op de bovenkant van een schoenendoos. Erin plaats je de cadeautjes en in het midden van het veld plak je het gedicht. Klaar is jouw surprise! 

Tip 6: Een PlayStation surprise

Vrijwel iedereen wil wel een spelcomputer van Sinterklaas maar helaas vallen die niet altijd helemaal binnen het budget van een surprise. Om toch een beetje in de sfeer te blijven kun je natuurlijk wel een PlayStation namaken. Schilder een schoenendoos zwart en voorzie de doos van het logo van PlayStation. Heb je tijd over? Maak dan ook nog een controller! De knoppen kun je dan mooi maken van suikergoed en in de doos kan weer jouw cadeau. 

Tip 7: Smiley

Ken je degene waarvoor de surprise is niet zo goed? Ga dan voor een smiley! Iedereen communiceert tegenwoordig met emoji’s en wat staat er nu leuker van 5 mooie, knalgele smileys? Je maak ze gemakkelijk van kleine verpakkingen of doosjes die je beplakt met geel papier. Daarop maak je met zwart papier de ogen en de mond van de smiley! 

Tip 8: Melkpak vogelhuisje

Heb je een vogelliefhebber getrokken met de lootjes? Maak dan van een melkpak een vogelhuisje! Vergeet niet het pak goed schoon te maken en een nepvogeltje aan te schaffen. In het pak maak je een rond gaatje waar de vogel door naar binnen kan. De buitenkant van het pak kun je mooi beschilderen en binnen twee uur heb je jouw last minute Sinterklaas surprise klaar! 

Tip 9: Dier van karton

Een andere last minute surprise die gemakkelijk te maken is, is een dier van karton. Bekleed bijvoorbeeld een doos met grijs gekleurd papier, geef het grote grijze oren aan de zijkanten, maak er een slurf aan, geef de doos twee ogen en je olifant is compleet. 

Tip 10: Een gedicht is altijd goed!

Heb je echt geen inspiratie en heb je niks in huis om je surprise van te maken? 

Schrijf dan een lang gedicht waar de ander net niet van slag van zal raken. Dit schrijf je op, in groot formaat en voordat je naar het feestje gaat, zorg je dat er een strik om gaat! 

Hoe meer je dicht en spreekt voor Sint, hoe leuker hij of zij jouw surprise vindt. Neem vooral hier nog even een kijkje als je nog wat tips kunt gebruiken voor het schrijven van een goed sinterklaasgedicht. 

Veel succes met jouw last minute surprise en wil je anderen laten weten wat je dit jaar wil hebben? Deel dan je lijstje met vrienden en familie! [link invoegen!] 

Wellicht ook interessant…